Sağlık Fiyatları

Nurofen Fiyat 2024 , Nurofen Cold Fiyat 2024 – Nurofen Fiyatı 2024

Nurofen fiyat 2021 , Nurofen Cold Fiyat 2021 - Nurofen Fiyatı 2021 - nurofen ilaç fiyatı - nurofen plus fiyat 2021

Nurofen Fiyat 2024 araştırıyorsanız doğru yerdesiniz. Sizlere nurofen soğuk algınlığı ilacı nurofen cold flu fiyatları ile ilgili araştırma yaptık ve eczanelerden bilgi aldık..

Ülkemizde çok tüketilen ilaçlardan olan Nurofen de zamlardan nasibini aldı. Peki Güncel Zamlı Nurofen Fiyatları 2024 yılında nasıl olacak ? Yazımızda güncel Nurofen fiyat yer almaktadır. Nurofen fiyatı 2024 yılında güncel olarak eczanelerden bilgi ile alınmıştır.

Bu içerik 4 Ocak 2024’te güncellenmiştir.

Günümüz şartlarında sadece kış mevsimlerinde değil, ilkbahar, yaz, son bahar gibi mevsimlerde de vücudun biyolojik saati atlatıldığında veya dikkat edilmediğinde her mevsim soğuk algınlığı yaşanmaktadır.

Soğuk algınlığı herkesin de bildiği gibi burun akıntısı, baş ağrısı ve hafif ateş olarak kendisini göstermektedir. Bunların üzerine bir de halsizlik eklendiği zaman zor geçen bu rahatsızlık bir yaz mevsiminde baş göstermişse kesinlikle insanlar için çekilmeyen bir durum haline gelmektedir.

Eskilerin söylediği kalıplaşmış bir söze göre bu hastalıkla ilaçsız 7 gün, ilaçla bir haftada geçmektedir. Yani ne yaparsanız yapın bir süre bu hastalığı çekmek zorunda kalabilirsiniz. Fakat bazı yöntemler ile bu durumu kısaltabilir veya daha hafif atlatmak mümkündür.

Hastalıkları ağrısız ve hafif atlatmanın en önemli kuralı bol C vitamini, bol su, bol istirahat ve bitki çaylarıdır. Diğer bir kural ise ilaç alımıdır. Bir çok kişi ilaç alma konusunda rahat davranırken pek çok kişi ise ilaçlara öne yargı ile bakmaktadır.

Tam bu noktada sizler için hazırladığımız ve kaleme aldığımız bu yazımızda grip ve soğuk algınlığı denince akla gelen Nurofen İlaç hakkında konuşacağız. Yazımızın devamında; Nurofen Nedir? Nurofen Ne İşe Yarar ? Nurofen Yan Etkileri Nelerdir ? Nurofen Ateş Düşürür Mü? gibi pek çok soruya yanıt aramaya çalışacağız.

Devamında ise internette ve sosyal olan olmayan tüm alanlarca sıkça araştırılan ve merak edilen; Nurofen Ateş Düşürür Mü ? Nurofen Zararlı Mı ? Nurofen Antibiyotik Mi? gibi soruları cevaplandıracağız. Eğer bu ilacı içmeye karar verdiyseniz ve aklınızda Nurofen Kaç Saatte Bir İçilir ? Nurofen Aç Mı Tok Mu içilir? Emzirirken Nurofen İçilir Mi ? gibi soruları da sizler için yanıtlamış olacağız.

Eğer siz de nurfoen hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Nurofen Nedir?

Nurofen Boots UK ve Reckitt Benckiser’e ait ilaç markasıdır. Non steroidal antienflamatuar ilaçlardan biridir. Herkesin bildiği gibi içerisinde ibuprofen bulunduran, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaçtır. Bu ilaç Reckitt Benckiser tarafından üretilerek piyasaya sürülmüştür. Grip ve soğuk algınlıkları gibi çok da ciddi olmayan fakat insanı yatak döşek halsiz bırakan hastalıkların hafif atlatılmasında ve tedavisinde kullanılmaktadır.

Nurofen Ne İşe Yarar?

Bir çok kişinin en korktuğu ve rahatsız olduğu şeylerin başında vücut ağrıları gelmektedir. Bunlar; baş ağrısı, diş ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, ayak ağrısı gibi pek çok şekilde ortaya çıkan ve günlük rutinimizi çok kötü bir şekilde etkilen bir histir. genel bir kavram içerisinde ağrıyı tanılayacak olursak eğer; ağrı bir kişinin veya bir canlının günlük hayatını kötü olarak etkileyecek ve aksatacak, son derece rahatsız edici bir his olarak tanımlanabilmektedir.

Aslında oldukça soyut olan bu kavram, ağrı hissedilmeye başlandığı zaman son derece somut olmaktadır. Ağrı bir kişinin vücudunda olan her hangi bir aksaklığı veya yolunda gitmeyen her hangi bir durumu kişiye söyleme durumudur. Yani bir yeriniz ağrıdığında anlamalısınız ki vücutta bir şeyler ters gitmektedir.

Ağrı bölgeye bağlı olarak az, orta veya çok şiddetli olarak tanımlanabilmektedir. B gibi durumlarda bazı insanlar yatıp dinlenmeyi tercih ederken bazı insanların acı ve ağrı eşiği oldukça düşüktür. Bu sebeple hemen ilaç içmeye başvurmaktadırlar. İlaç içildikten kısa bir süre sonra ise bu ağrı geçmektedir.

Bu durumda herkesin aklına bir soru takılmaktadır; İlaç Ağrıyan Yeri Nasıl Buluyor? Aslında ilaç ağrıyan yeri hem buluyor hem denk geliyor diyebiliriz. Şöyle ki; vücutta ağrı oluşuğu zaman ağrı prostaglandin adı verilen bir kimyasal madde salgılamaya başlar. İlaç ise vücuda girdikten sonra eriyim kana karışarak hem tüm vücuda yayılır hem de bu salgılanan maddenin bulunduğu yere giderek onların üretimini sınırlandırır.

Sınırlama durumunda ise vücutta bulunan sinir uçları beyne ağrı sinyali gönderemez ağrı ya azalır ya da tamamen etkisini kaybeder. Hastalık, kaza, ameliyat sonrası, yaralanma gibi durumlarda meydana gelen ağrıların azaltılması veya kesilmesi durumunda kullanılan pek çok ilaçtan biri de nurofendir.

Yaygın olarak ateşli hastalıklar, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda kullanılmaktadır. Bu ilaç diğer tüm ilaçlar gibi vücutta salgılanan prostaglandin adı verilen maddenin salınımını keserek ağrıyı engellemektir.

Bu ilaç;

  • Migren gibi kuvvetli olan ve olmayan baş ağrıları,
  • Sırt gibi tüm vücut ağrıları,
  • Diş, boz ağrısı,
  • Kemik, adale ve iskelet yapısı ağrıları,
  • Regl dönemindeki adet sancıları,
  • Ameliyat gibi operasyon sonrası ağrıları,
  • Grip ve soğuk algınlıkları döneminde oluşan ağrılar gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.

Nurofen Yan Etkileri Nelerdir ?

Siz de ilaç içmeni gereken bir durumla karşı karşıya geldiniz ve ile nurofen almak istiyorsunuz. Herkes gibi aklınızda bulunan yan etkiler nelerdir sorusu sizin de canınızı sıkıyor olabilir. Bu durum çok normal bir şeydir. Çünkü vücudunuza içerisinde bir çok madde ve bileşen bulunan bir ilaç almak üzeresiniz ve vücudunuzda ve sizin bünyenizde nasıl bir etkiye sahip olacağını bilmiyorsunuz.

Sakin olun! Sizler için hazırladığımız bu yazımızda eğer nurofen içerseniz nasıl yan etkileri olacak maddeler halinde bunu sıralayacağız. Yan etkileri hafif, orta ve ciddi yan etkiler olarak sıralayabiliriz. Böyle bir liste yaptığımızda şöyle bir sonuç çıkmaktadır.

Hafif yan etkiler;

  • Vücutta oluşan döküntü veya kaşıntı durumu
  • Vücutta oluşan ödem
  • Baş ağrısı ve baş dönmesi gibi etkiler
  • Mide bulantısı ve kusma durumu
  • mide ağrısı ve karın ağrısı durumu
  • Midede yanma, hazımsızlık durumu ve şişkinlik durumu
  • İshal veya kabız olma durumu
  • Kişide asabiyet veya sinir durumu
  • Kişide halsizlik veya yorgunluk durumu görülebilir

Orta Ciddiyetteki Yan Etkiler;

  • Şiddetli görülen alerjik reaksiyonlardır. Bunlar;
  • Yüz veya boyun bölgesinin şişmesi
  • Nefes alamama durumu gibi durumlar olduğunda ilacın kullanılması hemen bırakılmalıdır.

Çok ciddi yan etkileri ise;

  • Karaciğerde iltihap veya yetmezlik durumu
  • Kansızlık yani anemi görülmesi
  • Vücutta bulunan beyaz kan hücrelerinde azalma
  • Vücutta bulunan trombosit düşmesi veya nedensiz bir şekilde vücutta morarma oluşması
  • Kakada kötü kokulu veya kanlı olma durumu
  • Kahve telvesi görünümü andıran kusma veya kan olması durumu
  • İdrar yaparken kan olması, az, zor ve ağrılı bir şekilde idrara çıkma veya hiç çıkamama durumu
  • Ayaklarda ve bileklerde şişme durumu
  • Aşırı derecede yorgunluk ve halsizlik durumu
  • Nefes alamama durumu
  • Kulaklarda çınlama durumu ve daha sizi rahatsız eden ve aniden ortaya çıkan durumlar görülebilir. Böyle durumlarda ivedilikle doktorunuza baş vurmanız gerekmektedir.

Nurofen Ateş Düşürür Mü?

Ateş pek çok hastalıkta veya hastalığın başlangıcında baş gösteren vücut ısısını yükselten bir durumdur. Genel olarak tanımlamaya çalışırsak eğer, ateş; vücutta mikrobik bir durum olduğunda, vücudun mikroplarla savaşırken verdiği bir tepki durumudur. Vücut sıcaklığını arttırır ve sıcaklık arttığında vücuttaki kan dolaşımı da hızlanmaktadır.

Bu hızlanma ise mikropların çoğalma hızını düşürmektedir. Aslına bakıldığı zaman ateş iyi bir şey gibi görünebilir fakat fazlası son derece zararlıdır. Eğer ateş kontrollü bir şekilde seyrederse vücuda faydası bile vardır. Fakat kontrolsüz gelişen ateş fazla olduğu zaman havale dahil beraberinde pek çok hastalığı getiren sonucu kötüye yol açan bir durumdur.

Ateş vücudu yormaktadır. Eğer kişinin ateşi en fazla 38 C olursa sorun yok şeklinde bakılabilir fakat 38,5 C ve üstü durumlarda hemen müdahale edilmelidir. Böyle bir durumda duş aldırarak veya eklem yerlerine soğuk ve ıslak bir bez koyularak vücut ısısı kontrol altına alınmalıdır.

Fakat bunlar yeterli olmadıysa ilaç alımına geçilebilir. Bu gibi durumlarda kala ilk gelen ilaçlardan birisi de nurofendir. Herkesin aklında nurofen ateş düşürür mü sorusu belirmektedir. Buna sizler için cevap verelim; Evet’ Nurofen ağrı kesivi ateş düşürücü etkisi olan bir ilaçtır.

Nurofen Zararlı Mı?

Herhangi bir hastalık veya gribal bir rahatsızlık durumunda akla ilk gelen ilaçlardan bir tanesi de nurofen ilacıdır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip olan bu ilaç, mevsimsel geçişlerde meydana gelen grip veya soğuk algınlığı gibi durumlarda kullanılmaktadır.

Hatta bazı durumlarda doktor reçeteye yazmadan kafaya göre gidip alınarak da kullanıldığı görülmektedir. Bu gibi durumlarda akıllarda pek çok sorunun yanı sıra nurofen zararlı mı sorusu gelmektedir. Biz cevaplayalım. Evet! Bilinçsiz ve reçetesiz doktor kontrolü olmayan durumlarda her ilaç gibi fazlası zararlıdır.

Gereğinden fazla ilaç kullanıldığı zaman bağışıklık sistemini bozmaktadır. Bilinçsiz ilaç kullanımında buna nurofen ve diğer tüm ilaçlar dahil olmak üzere karaciğerden tutun da bağırsak sistemine kadar tüm vücuda zararlı etkileri olmaktadır. Bu sebeple önce hekiminize danışıp sonra ilaç kullanmalısınız.

Nurofen Antibiyotik Mi?

Bir çok kişi ilaç alımı konusunda temkinli davranırken pek çok kişi de temkinli kalmaktan ziyade ilaç alımına hatta antibiyotik alımına korku ile yaklaşmaktadır. Antibiyotik vücudu pek çok yönden etkileyen doktor kontrolü dışında alınırsa beklenmedik etkilere ve daha fazla rahatsızlıklara yol açan ilaçlardandır.

Bu gibi durumlarda antibiyotik almaktan korkan kişilerin aklına en kolay olarak kullandıkları nurofenin antibiyotik olması ile alakalı bir soru gelmektedir. Sizler için biz cevaplayalım. Hayır nurofen antibiyotik değildir ve antibiyotikle alakası yoktur.

Nurofen Kaç Saatte Bir İçilir ?

Nurofen ilaç 4-6 saat aralıklarla içilmektedir. Günlük kullanımlarda ise 6 tabletten fazla veya doktorunuzun önerdiği dozdan fazla olarak kullanılmamaktadır.

Nurofen Aç Mı Tok Mu İçilir ?

Fark etmemektedir. Aç veya tok karna içilebilir.

Emzirirken Nurofen Kullanılır Mı ?

Emzirme dönemi pek çok anne için her şeye azami bir şekilde dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü annenin yediği ve içtiği her şey süt yolu ile bebeğe de geçmektedir. Bu sebeple emzirme döneminde kullanılan ilaçlar da bebeğe süt yolu ile geçmektedir.

Bazı ilaçların kuvvetli olması sebebiyle bebeğin vücudu ilaçları kaldıramaz ve beklenmedik etkiler oluşabilir. Peki emzirme döneminde anne ağrı çektiği zaman nurofen içebilir mi bu soruyu sizler için biz yanıtlayalım.

Evet emziren anne ağrı durumlarında nurofen kullanabilir. Fakat kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Nurofen Fiyat 2024

  • NUROFEN COLD & FLU 24 Tablet FİYATI 117.48 TL’DİR.

Nurofen Nedir ?

Nurofen genel olarak soğuk algınlığı ilacıdır.

Nurofen Fiyatı 2024 Ne Kadar?

Nurofen Cold & Flu 24 Tablet Fiyatı Şuan 61.65 TL’dir.




Fiyatlar Güncel Değil Mi? Buraya Tıkla Güncel Fiyat Gönder

YASAL UYARI

fiyatlar,fiyat sitesi, fiyatları

1 Yorum

  • İzmir bornova Atakent eczanesinden 29 .02 . 2024 tarihinde nurofen hanı 31.00 TL ye aldım bunun denetimini kimler yapıyor normal fiyatı 19.00 TL gözüküyor

Bir Yorum Yaz